Ara
10/05/2020 - 08:05

Duyuru Başlığı Buraya Gelecek Deneme

Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, ilahi aşka adadığı 66 yıllık ömründe insana ve hayata dair kapsayıcı eserler bırakan Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, Anadolu Vakfı gençliği tarafından vefatının 745. yılında anıldı.

Takdimini ve Mevlana’nın hayat felsefesini veciz sözlerle Reyyan GÜROL’un yaptığı konuşmayı müteakip Hafız Nasrullah BURAK, gönülleri huzura kavuşturan Kur’an tilavetiyle program başladı. Ardından Yönetmenliğini Hakkı Mehmet YANMAZ’ın yaptığı ve tamamen Mevlananın sözlerinin şiirleştirildiği etkinlkte, gençlik gösterdiği performans ile seyirciler tarafından takdir topladı.

Vakfımız Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Hayrullah BAŞER yaptığı konuşmada; “ Bu programı hazırlayıp sunan genç kardeşlerime gelenlere ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bizler de bu programdan istifade ettik. Bitkilerin en büyüğü ağaçlardır, en güçlüsü İse kökü derine inendir. Gençlerimiz derslerinden zaman ayırarak bu programı hazırladılar.

Gençlerimiz geçmişi doğru okuyamazlarsa geleceği doğru planlayamazlar. Mevlana diyor ki; yaşadığım sürece Kur’an’ın kölesi, Hazreti Muhammed’in ayağının tozuyum. Mevlana’yı evrensel hümanist şeklinde yorumlamaya kalkarsak o Mevlana başkalarının istifade ettikleri Mevlana olur,Mevlana Mevlana olmaktan çıkar.

Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli Ebu Hanife bunlar bizim değerlerimizdir, bu değerlerimizi tanımalı tanıtmalıyız. Bize böyle bir gece yaşattıkları için gençlerimize teşekkür ederim.” Demiştir.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı